Продаж 270 літрів плазми під виглядом непридатної – у розтраті підозрюють екскерівника Запорізького облцентру служби крові

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя ексдиректору КНП «Запорізький обласний центр служби крові» Запорізької обласної ради повідомлено про підозру за фактом розтрати майна в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2020 році виконувач обов’язків керівника комунального підприємства у сфері охорони здоров’я безпідставно перевела понад 270 літрів плазми крові з розряду лікувальної до розряду непридатної для лікування. У подальшому компоненти нібито непридатної крові за заниженою вартістю було реалізовано комерційній структурі, чим спричинено матеріальну шкоду у сумі понад 700 тис грн.

Продаж 270 літрів плазми під виглядом непридатної – у розтраті підозрюють екскерівника Запорізького облцентру служби крові

Слід зазначити, що за середньою потребою 800 мл плазми крові на одного пацієнта цього біоматеріалу вистачило б надати медичну допомогу майже 350 хворим.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюється слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

 

You may also like...