Прокуратура АРК направила до суду обвинувачення у держзраді щодо кримської «судді» Ольги Прохорчук

Прокуратура АРК направила до Деснянського районного суду Києва обвинувачення у державній зраді щодо колишньої судді Окружного адміністративного суду Севастополя Ольги Прохорчук, яка після окупації Криму перейшла на службу до Росії. Провадження щодо судді-зрадниці буде розглядатись заочно.

«Cуддя Ленінського райсуду Севастополя» Ольга Прохорчук (справа)

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Деснянського райсуду від 24 червня 2020 року та дані судового розкладу.

Провадження щодо Ольги Прохорчук заочно розглядатиме колегія суддів у складі Лариси Бабайлової, Романа Вінтоняка та Олени Журавської, зазначає Центр журналістських розслідувань.

Підготовче судове засідання призначено у Деснянському райсуді на 27 липня. У кінці травня на сайті Державного бюро розслідувань було оголошення про виклик Ольги Прохорчук для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Зараз Ольга Прохорчук перебуває в окупованому Криму і займає посаду «судді Ленінського районного суду Севастополя». З посади судді українського суду її було звільнено 30 січня 2016 року у зв’язку з порушенням присяги. Наразі вона оголошена у розшук.

Це буде друга спроба почати заочний розгляд справи за обвинуваченням Прохорчук. Голосіївський районний суд Києва у 2019 році повернув обвинувальний акт прокурору через недоліки – у документі не було зазначено місце проживання обвинуваченої.

Як повідомляла Кримська правозахисна група, у вересні 2017 року «суддя» Прохорчук ухвалила постанову, якою оштрафувала організатора мирного публічного зібрання в окупованому Севастополі Ленура Усманова на 10 тисяч рублів.

You may also like...