Прокуратура на Запоріжжі припинила діяльність нелегальних автозаправних станцій

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчі органи регіону розслідують 28 кримінальних проваджень, у ході яких перевірено 34 об’єкти торгівлі паливно-мастильними матеріалами.

Виявлено порушення в діяльності 20 АЗС та АГЗС, які здійснювали незаконне зберігання та реалізацію пального без відповідних дозвільних документів та з порушенням правил виконання небезпечних робіт.

Завдяки вжитим заходам, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 164 (провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону) та за ч. 5 ст. 164 (зберігання та/або реалізація на митній території України пального на акцизному складі, не зареєстрованому у системі електронного адміністрування реалізації пального) КУпАП.

З незаконного обігу вилучили 138,3 т палива на загальну суму понад 3 млн грн. Крім цього, описано та вилучено обладнання автозаправних комплексів, за допомогою яких здійснювалась незаконна діяльність.

Наразі робота щодо боротьби з функціонуванням нелегальних автозаправних комплексів Запорізького регіону триває.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...