Прокуратура оскаржила обрані запобіжні заходи учасникам банди, які займались розбійними нападами

Слідчі судді Святошинського районного суду міста Києва починаючи з п’ятниці, 23 серпня, обирали запобіжні заходи учасникам банди, яких правоохоронці затримали за вчинення низки розбійних нападів на помешкання громадян, під час яких вони застосовували фізичне насильство до потерпілих.

Під час розгляду клопотань стороною захисту навмисно затягувався час та створювались перешкоди для вчасного їх розгляду, у зв’язку з чим судові засідання тривали майже 3 доби, а одне із клопотань розглядалось 14 годин поспіль.

Зазначимо, що прокуратура Київської області наполягала на обранні підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Натомість, судді, незважаючи на жорстокість дій підозрюваних, які вже раніше притягувались до кримінальної відповідальності, тяжкість вчинених ними злочинів та характеризуючі дані, чотирьом особам обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, і лише одному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Категорично не погоджуюсь з вказаним рішенням суду, прокуратурою Київської області подано апеляційні скарги. Досудове розслідування триває.

Прокуратура Київської області

You may also like...