Прокуратура підозрює оцінювача товарної біржі в службових махінаціях під час продажу комунальної бази відпочинку 

Харківська місцева прокуратура № 2 повідомила про підозру директору товарної біржі у заниженні реальної вартості бази відпочинку.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, 37-річній жінці інкримінується службове підроблення, а також зловживання своїми повноваженнями оцінювачем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Нагадаємо, йдеться про базу відпочинку на березі водосховища у Старому Салтові. Рекреаційний комплекс призначався для оздоровлення працівників комунального підприємства «Міськелектротранс» та перебував у власності територіальної громади Харкова.

У лютому 2016 року міськрада передала комплекс з понад 60 будиночків в оренду приватній фірмі. За півроку чиновники вирішили продати базу відпочинку орендарю. За майно ТОВ заплатило трохи більше 2,5 млн. грн. разом з ПДВ.

За даними слідства, оцінювач значно занизила вартість рекреаційного комплексу. Так, на момент передання майна в оренду воно оцінювалося в 3,9 млн. грн., а при продажу оцінка без ПДВ склала трохи більше 2 млн. грн. У той же час, за висновками експертів, ринкова вартість бази на момент приватизації становила 5,8 млн. грн. Тобто реальну ціну комплексу свідомо занизили майже утричі.

Неправдиві відомості підозрювана внесла до звіту про оцінку майна. В подальшому документ передали до профільного управління Харківської міської ради для підтвердження вартості нерухомості при продажу.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Окрім того, прокуратура звернулася до суду з позовом щодо визнання незаконним рішення про приватизацію бази відпочинку, а також визнання недійсним договору купівлі-продажу. Наразі ця справа перебуває в стадії апеляційного оскарження.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...