Прокуратура відстояла 8 років позбавлення волі замість умовного строку для неповнолітнього за смертельне побиття

За апеляційною скаргою Луганської обласної прокуратури скасовано у зв’язку з м’якістю вирок Сєвєродонецького міського суду Луганської області, яким місцевого мешканця засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з іспитовим строком.

Підліток обвинувачувався в умисному спричиненні тяжких тілесних ушкоджень та завідомому залишенні без допомоги, що спричинило смерть потерпілого, нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 135, ч. 4 ст. 187 КК України).

Результат пошуку зображень за запитом луганська прокуратура

Сторона обвинувачення оскаржила вирок суду першої інстанції в апеляційному порядку та наполягала, що судове рішення не відповідає ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень.

У ході судового розгляду встановлено, що у червні 2014 року 17-річний юнак та його товариш, перебуваючи в лісовому масиві, під час раптово виниклої сварки з потерпілим почали наносити йому численні тілесні ушкодження в область голови та тулуба.

У подальшому вони заволоділи мобільним телефоном та грошовими коштами та, залишивши чоловіка, втекли з місця скоєння злочину.

Потерпілого знайшли через декілька днів в безпритомному стані. Він помер у реанімаційному відділенні лікарні від отриманих тяжких тілесних ушкоджень.

Луганський апеляційний суд підтримав доводи прокурора у справі та, погодившись, що обвинувачений заслуговує лише на реальне відбування покарання в місцях несвободи, призначив 8 років позбавлення волі.

У залі суду його взяли під варту. Наразі вирок суду набрав законної сили. Додамо, що спільника обвинуваченого оголошено у загальнодержавний розшук.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...