Прокуратура витребувала земельну ділянку вартістю ₴3,5 млн., яка попри накладений арешт незаконно вибула з комунальної власності

За сприяння Київської місцевої прокуратури № 9 на користь територіальної громади міста Києва витребувано земельну ділянку на вул. Кінцевій у Солом’янському районі м. Києва вартістю більше 3, 5 млн. гривень.

Вказана земельна ділянка незаконно вибула із власності територіальної громади на підставі неіснуючого договору купівлі-продажу та в подальшому була передана до статутного фонду комерційної структури. Крім того, подальша реєстрація права власності на землю відбулася всупереч встановленим обтяженням та забороні на відчуження.

На изображении может находиться: трава, небо, на улице и природа

Захищаючи порушені інтереси територіальної громади, Київська місцева прокуратура № 9 звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про витребування вказаної земельної ділянки, який судом задоволено.

Одночасно за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство), процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура № 9.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...