Прокуратура Львівщини звернулася до суду із позовом про стягнення із підприємства понад ₴40 млн. шкоди, завданої видобутком надр (фото)

Прокуратура Львівської області звернулася до суду із позовом про стягнення понад 40 млн грн шкоди, завданої під час здійснення господарської діяльності одним з ТОВ, яке видобуває пісок на території Південно-Тростянецького родовища корисних копалин Миколаївського району.

За результатами зібраних доказів, встановлено факти видобутку упродовж 2016-2017 років вказаним ТОВ піску об’ємом 45 тис куб без отримання дозвільних документів. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 24 млн грн.

Також з’ясувалося, що з січня 2017 по листопад 2017 вказаним підприємством здійснено видобуток піску об’ємом 30 тис м куб на суміжній земельній ділянці одного з державних підприємств («Стрийське лісове господарство»), яку було зайнято самовільно. Сума збитків, завданих місцевій громаді внаслідок таких дій, становить більше 16 млн грн.

Прокуратурою Львівської області ініційовано стягнення вищевказаних сум збитків до місцевого бюджету територіальної громади м. Миколаєва (Львівська обл.) у примусовому порядку.

Окрім цього, за процесуального керівництва прокуратури слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за зверненням зазначеного держпідприємства щодо передачі Миколаївською районною держадміністрацією в оренду цьому товариству 4,3 га земель для розширення кар’єру піску, без їх вилучення з числа земель державного лісового фонду.

Прокуратура Львівської області

You may also like...