Прокурора Бердянської окружної прокуратури затримали на хабарі у 25 тисяч доларів

Працівники Теруправління ДБР у Мелітополі за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримали прокурора, який вимагав хабар у підприємця за закриття кримінального провадження.

За попередньою інформацією, прокурор одного з відділів Бердянської окружної прокуратури вимагав 25 тис. доларів США у власника підприємства, яке законно проводило будівельні роботи в одному з курортних міст. За гроші прокурор обіцяв закрити порушене ним кримінальне провадження за начебто незаконне будівництво, а також гарантував не перешкоджати подальшій діяльності підприємства.

Працівники ДБР затримали прокурора під час отримання всієї суми хабаря.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

You may also like...