Прокурора затримали на хабарі у ₴91 тис. за закриття справи

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора та СБУ, затримали прокурора одного з відділів Красноармійської місцевої прокуратури за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, прокурор вимагав та одержав 3500 доларів США в гривневому еквіваленті від директора приватного підприємства. За «винагороду» обіцяв закрити кримінальне провадження, в якому він був процесуальним керівником.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-03/PHOTO-2020-03-18-14-31-05.jpg

18 березня 2020 року правоохоронця затримано в приміщенні прокуратури в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним 91 тисячі гривень неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід – Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...