Провідний інженер КП вимагав ₴55 тис. за відключення квартири від централізованого опалення та встановлення автономного

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою №2 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно провідного інженера КП «Харківські теплові мережі» за  ч. 3 ст. 369-2  КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, у ході досудового розслідування встановлено, що провідний інженер КП «Харківські теплові мережі» вимагав неправомірну вигоду у розмірі 55 тис. грн за підготовку та безперешкодне узгодження технічної документації щодо відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення.

4 лютого 2020 року вказаного інженера затримали на «гарячому» у його службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної  вигоди у розмірі 20 тис. грн з озвучених 55 тис. грн.

Вказане кримінальне провадження розслідував СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснював ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...