Раніше судимого чоловіка затримали за розбійний напад на квартиру киянина

Зловмисник побив власника та декілька разів вдарив ножем в обличчя, шию та грудну клітину. Потім він забрав із помешкання потерпілого оргтехніку, мобільний телефон та особисті речі й втік. Фігуранту оголошено про підозру у скоєнні злочину. Йому загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

До поліції надійшло повідомлення про те, що у квартирі багатоповерхівки на вулиці Драгоманова лежить без свідомості чоловік у крові. За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин. Потерпілого з колото-різаними пораненням доставили у лікарню.

Як розповіла старша слідча Дарницького управління поліції Оксана Бондаренко, переглянувши записи з камер відео спостереження, розташованих у під’їзді будинку, поліцейські встановили, що до злочину причетний 29-річний уродженець Запорізької області. У подальшому правоохоронці розшукали зловмисника та затримали:

«Як розповіла нам матір потерпілого, напередодні біля продуктового магазину її син познайомився з чоловіком, який пригостив його алкоголем. Згодом киянин запропонував новому знайомому сходити додому, де візьме гроші, аби розрахуватися з ним за напої. Та коли хазяїн зайшов до квартири, товариш забіг за ним слідом та накинувся з кулаками, а потім вдарив декілька разів ножем в обличчя, шию та грудну клітину, від чого потерпілий втратив свідомість. Тоді зловмисник забрав із помешкання оргтехніку, мобільний телефон, валізу й втік».

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Фігурантові оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Йому загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...