Ректора харківського вишу затримали на хабарі у ₴300 тисяч

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України затримали ректора та одного з проректорів харківського університету за отримання неправомірної вигоди від приватного підприємця.

Поліцейські встановили, що ректор та проректор одного з харківських вишів вимагали від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 300 тисяч гривень за надання згоди на оренду приміщень університету. Посадовці вимагали перерахувати вказану суму на рахунок підконтрольного їм благодійного фонду.

Сьогодні, 15 травня, проведено обшук в приміщенні університету. Встановлено, що квитанцію про перерахування грошових коштів на рахунок благодійного фонду від приватного підприємця отримав особисто ректор.

На даний час ректора та проректора затримано в порядку  ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Управління комунікації Національної поліції України
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...