Рецидивіст, на рахунку якого низка крадіжок та угон на Сватівщині, знову потрапив за ґрати на п’ять років

Сватівський районний суд Луганській області ухвалив вирок у кримінальному провадженні стосовно 28-річного мешканця м. Сватове, який обвинувачувався в 11 епізодах злочинної діяльності з корисливих мотивів.

Під час судового розгляду прокурором доведено, що раніше неодноразово засуджений чоловік упродовж  січня-серпня 2019  року вчинив низку крадіжок.

Зловмисник незаконно проникав  на територію домогосподарств містян,  звідки переважно викрадав металеві вироби та здавав їх у пункти прийому металобрухту. У тому числі, вказана особа, нехтуючи загальновизнаними моральними принципами, з корисливих мотивів демонтувала металеву частину конструкції огорожі навколо місця поховання на кладовищі.

Суспільного резонансу у місті набуло викрадення засудженим квітів на  міських клумбах у червні поточного року. З метою незаконного збагачення чоловік вирвав з корінням петунії у кількості 26 рослин, що висаджені комунальним підприємством, чим було завдано матеріальної шкоди.

Крім того, на рахунку зловмисника – незаконне заволодіння транспортним засобом. Вночі  біля житлового будинку він помітив мопед із наявними у замку запалювання ключами та, не втримавшись від спокуси швидкості, без дозволу і за відсутності власника сів за кермо мопеда, заволодівши транспортним засобом.

Загалом у результаті своєї злочинної діяльності засуджений завдав  майнової шкоди потерпілим у розмірі близько 12 тис. грн.

За принципової позиції прокурора Сватівського відділу Старобільської місцевої прокуратури, який підтримував  публічне обвинувачення, суд визнав вказаного громадянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 162, ч. ч. 2, 3  ст. 185, ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 297 КК України, та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Це вже четверта судимість чоловіка. Попри те, що останнього звільнено умовно-достроково із місць позбавлення волі у травні  2018 року, громадянин на шлях виправлення не став та продовжив свою злочинну діяльність.

Довідково: на даний час вирок не набрав законної сили, оскільки  триває строк на апеляційне оскарження (30 днів  з моменту проголошення вироку). Також на цей час на розгляді  Сватівського районного суду Луганської області перебуває обвинувальний акт за обвинуваченням зазначеного засудженого у вчиненні корисливого злочину, який останній скоїв до взяття під варту.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сватівського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...