Рецидивіст, підозрюваний у пограбуванні, намагався відкупитися від кримінальної відповідальності (фото)

У Житомирі раніше неодноразово судимий молодик застосував силу і відібрав у неповнолітнього хлопця мобільний телефон. Співробітники поліції затримали зловмисника, однак, він сподівався уникнути покарання за вчинене завдяки підкупу посадовця поліції. Фігуранта злочину затримали після чергового висловлення пропозиції про надання хабара працівники внутрішньої безпеки поліції та детективи поліції Житомирщини.

До працівників Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про те, що 19-річний мешканець Житомирської області планує надати хабара підполковнику поліції, з метою уникнути кримінальної відповідальності. За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням обласного ГУНП було розпочато кримінальне провадження за с.3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Нет описания фото.

Під час перевірки було встановлено, що у серпні 2019 року у місті Житомир раніше судимий за пограбування та розбійний напад житель одного з сіл Житомирського району підійшов на вулиці до 17-річного хлопця, раптово наніс йому удар ногою в обличчя, збив з ніг і змусив віддати мобільний телефон.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Співробітники житомирської поліції затримали нападника. За фактом події слідчими міського відділу поліції були внесені відомості до ЄРДР.

Усвідомивши, що за вчинене доведеться відбувати строк за гратами, підозрюваний у злочині вирішив підкупити заступника начальника Житомирського відділу поліції – начальника слідчого підрозділу. Запропонував 1 тисячу доларів США у якості «подяки» за закриття кримінального провадження.
Підполковник поліції про корупційну пропозицію відразу доповів керівництву та працівникам внутрішньої безпеки НПУ.

Кошти зловмисник пообіцяв надати посадовцю поліції вдруге, коли прийшов до службового кабінету, але відразу був затриманий спільними діями оперативників Житомирського УДВБ НПУ та детективів слідчого управління поліції Житомирщини, за процесуального керівництва прокуратури області.

Хабара у повній сумі, якого молодик приготував для передачі, правоохоронці вилучили за місцем проживання його сестри у Житомирі під час слідчих дій. Підозрюваного затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...