Розкрито угруповання, яке нелегально виготовляло до 15 тисяч пачок цигарок на день та переправляло контрабандою великі партії цигарок до Євросоюзу

Служба безпеки України припинила діяльність угруповання, яке нелегально виготовляло та переправляло контрабандою великі партії цигарок до Євросоюзу. Операція проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ спільно з ГСУ Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

 

Оперативники спецслужби встановили, що учасники групи вирощували тютюн у Херсонській області на покинутій фермі. Продукцію ділки переправляли в Одеську і Дніпропетровську області, де на двох лініях підпільно виробляли цигарки під виглядом відомих світових брендів. Одна з них функціонувала на легальному тютюновому виробництві, інша діяла незаконно.

 

За попередньою інформацією, щодня зловмисники виготовляли до 15 тисяч пачок цигарок. Готовий товар перевозили на Закарпаття, де його складували для подальшого транспортування в Європу.

 

Під час одночасних слідчих дій у чотирьох областях правоохоронці виявили понад 1,5 мільйона пачок цигарок та майже 15 тонн готового до фасування тютюну.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

You may also like...