Розпочато кримінальне провадження за фактом службового підроблення працівниками поліції та невиконання судового рішення

Прокуратурою Київської області організовано проведення перевірок в діяльності територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в області щодо стану виконання постанов судів про накладення на правопорушників стягнення у виді адміністративного арешту.

За результатами проведеної перевірки встановлено, що працівники Таращанського відділення поліції Миронівського відділу поліції умисно не виконували судове рішення про притягнення особи до адміністративної відповідальності у виді адміністративного арешту, а також надали до суду завідомо недостовірну інформацію про його виконання.

Так, до відділення поліції для виконання надійшла постанова Таращанського районного суду про притягнення особи до адміністративної відповідальності у виді 7 діб адміністративного арешту. В подальшому, поліцією повідомлено суд про виконання зазначеного рішення.

Водночас, у ході перевірки прокуратурою встановлено, що вказана інформація не відповідає дійсності, оскільки правопорушник хоч і затримувався працівниками поліції, водночас до ізолятора тимчасового тримання для відбування адміністративного стягнення не поміщався.

Реагуючи на вказані порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 382 КК України.

Крім того, начальнику Миронівського відділу поліції внесено вказівку про усунення виявлених порушень та проведення службового розслідування за вказаним фактом, яка на даний час перебуває на розгляді.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...