Розтрата майна на ₴850 тис.: екс-заступнику начальника ГУНП в Харківській області та ще одному службовцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру колишнім заступнику начальника ГУНП в Харківській області та провідному інженеру одного з відділів ГУНП у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах групою службових осіб).

Як розповів заступник прокурора Харківської області Станіслав Муратов, у ході досудового розслідування встановлено, що в 2018 році колишні заступник начальника ГУНП в Харківській області та провідний інженер одного з відділів ГУНП в Харківській області розробили схему розтрати бюджетних коштів, залучивши до неї посадових осіб комерційної структури (одного з харківських автосалонів).

Так, колишній заступник начальника ГУНП в Харківській області підписував акти виконаних робіт за надання послуг з технічного обслуговування та ремонту службового автотранспорту, які фактично не надавались. Крім того, за рішенням вказаної службової особи здійснювалось перерахування бюджетних коштів з банківського рахунку ГУНП в Харківській області на користь комерційної структури.

Колишній провідний інженер одного з відділів ГУНП в Харківській області візував та передавав на підпис керівникам акти виконаних робіт, достовірно усвідомлюючи, що ремонтні роботи фактично не проводились.

За попередніми даними, сума збитків, завданих державі, складає понад 850 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — ДВБ НП України.

У теперішній час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину, прокурором у провадженні вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам.

Питання про обрання запобіжного заходу двом підозрюваним особам  вирішується.

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...