СБУ спільно з Інтерполом та правоохоронцями Німеччини викрили організатора контрабанди героїну, який 8 років

Служба безпеки України спільно з Інтерполом та правоохоронними органами Німеччини викрили наркоділка, який вісім років переховувався від слідства за організацію незаконного переміщення наркотиків на територію нашої держави з однієї з сусідніх країн.

У 2012 році співробітники СБУ у межах кримінального провадження затримали мешканця Одещини на пункті пропуску «Нові Трояни» під час спроби контрабандного переправлення в Україну кілограму особливо небезпечного наркотичного засобу – героїн. «Товар» зловмисник приховав у спеціально обладнаному сховищі власного автомобіля.

Проте скориставшись рішенням суду щодо зміни міри запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд, фігурант провадження незаконно перетнув держкордон та переховувався в іноземних країнах.

Для розшуку зловмисника представники української спецслужби звернулися до зарубіжних партнерів, зокрема по лінії Інтерполу та передали відповідні матеріали.

Так у липні 2019 року під час спільної спецоперації правоохоронці Німеччини та Інтерполу ідентифікували та затримали наркоділка під час використання документів, отриманих на інші анкетні дані з метою переховування від правосуддя.

За матеріалами СБУ затриманого повернуто на територію України.

Наразі слідчими Управління СБУ в Одеській області зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочину та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У межах відкритого слідчими кримінального провадження за ч. 3 ст. 305 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Прес-центр СБ України

You may also like...