СБУ та прокуратура Миколаївщини, за сприяння адміністрації ДП «Зоря»-«Машпроект» блокували викрадення газотурбінного обладнання військового та подвійного призначення

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий підприємець у змові з колишніми працівниками державного підприємства налагодив постачання устаткування замовникам у країнах Східної Азії.

У результаті санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта провадження та в орендованому ним складському приміщенні правоохоронці вилучили значну кількість ремонтного газотурбінного обладнання.

Нет описания фото.

Зокрема жарові труби, турбінні лопатки, складові паливної апаратури газотурбінних двигунів, які використовуються при технічному обслуговуванні та капітальному ремонті газотурбінних агрегатів на кораблях Військово-Морських Сил і газоперекачувальних об’єктах.

Нет описания фото.

Виявлено також оригінали та копії експлуатаційної і конструкторської документації на продукцію державного підприємства, яку постачали на замовлення іноземних партнерів.

Нет описания фото.

Вартість вилученого майна, за попередньою оцінкою, становить майже сім мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 333 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Служба безпеки України

You may also like...