СБУ викрила колишнього снайпера терористичної організації «ЛНР», який переховувався у Харкові

Служба безпеки України викрили колишнього учасника  терористичної організації «ЛНР», який воював проти сил антитерористичної операції на Луганщині.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що у 2015 році мешканець Харкова вступив до лав незаконного збройного формування і був призначений «командиром відділення 6 окремого мотострілкового козачого полку імені Платова». Потім за власним бажанням перевівся до розвідувальної роти, пройшов спеціальну снайперську підготовку й отримав посаду «розвідник-снайпер». З серпня 2015 до липня 2016 року складі диверсійних груп він виконував завдання уздовж лінії зіткнення. У складі снайперських пар бойовик вів прицільний вогонь по військовослужбовцям Збройних Сил України в районі міста Золоте.

Звільнившись зі «служби» у бойовиків, зловмисник повернувся до Харкова, де працював на тимчасових роботах, намагаючись не потрапляти у поле зору правоохоронців.

Колишньому бойовику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у не передбачених законом збройних формуваннях.

Заходи з викриття зловмисника проводилися за координацією Департаменту захисту національної державності СБУ. Досудове розслідування проводять слідчі СБ України під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

СБУ

You may also like...