СБУ викрила масштабну схему незаконного імпорту в Україну текстильної продукції на сотні мільйонів гривень

Служба безпеки України викрила та блокувала масштабну схему імпорту в нашу країну текстильної продукції на сотні мільйонів гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що керівництво одного із металургійних заводів організувало оборудку із штучного створення податкового кредиту, який після відшкодування державою переводили в готівку через фіктивні фірми. Разом з тим посадовці у податкових системах протиправно змінювали номенклатуру продукції, проводячи так звану «скрутку товару».

У результаті металургійний завод на «папері» виготовляв текстильну продукцію, яку нібито реалізовував низці комерційних структур. Насправді ділки ввозили текстиль контрабандою та реалізовували в Україні за готівку, в тому числі на відомому одеському ринку. За попередніми оцінками збитки держави від цієї схеми становлять майже 140 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели слідчі дії у трьох регіонах, які санкціоновані судом, відповідно до вимог чинного законодавства України. Натомість ділки, у супротив законним вимогам та діям оперативно-слідчої групи, блокували проїзди автотранспортом, провокували на застосування сили та бойових і спеціальних засобів.

У ході обшуків вилучено оригінали документації, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші докази, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

Триває досудове слідство.

Операція проводилась Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Офісу великих платників податків ДФС України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

СБУ

You may also like...