СБУ затримала на Луганщині торгівця вибухівкою та виявила схрон бойовиків з артснарядами (фото)

СБУ продовжує комплексні заходи з протидії незаконному обігу бойових засобів ураження. У ході спецоперації у Луганській області затримано кримінальника на спробі збуту вибухівки та бойових гранат.

Під час проведення слідчо-оперативних дій правоохоронці виявили у зловмисника:

  • понад пів кілограма тротилу,
  • 4 гранати РГД-5 та Ф-1,
  • засіб ініціації вибуху.

Встановлено, що мешканець Станиці Луганської, який раніше був засуджений за вчинення тяжкого злочину, намагався налагодити канал нелегального збуту засобів ураження.

Своїх клієнтів він підшукував через особисті зв’язки у кримінальних колах.

Крім того, на Луганщині виявлено схрон з арсеналом боєприпасів учасників незаконних збройних формувань так званої «ЛНР».

Серед вилученого – понад 60 артилерійських снарядів калібром 30 мм і майже 1700 набоїв до стрілецької зброї.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження тайника у ході відпрацювання оперативної інформації. Схованка була облаштована в районі насосної станції на березі р. Сіверський Донець.

За викритими фактами тривають невідкладні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб.

Операції із блокування правопорушень проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з підрозділами Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій та за процесуального керівництва прокуратури.

СБУ

You may also like...