Шахрай, який заволодів коштами Фонду гарантування вкладів в розмірі ₴600 тисяч, постане перед судом

Київською місцевою прокуратурою №8 сьогодні 27 червня, скеровано до суду обвинувальний акт відносно 32-річного чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 600 тис. грн..

Так, до Святошинського УП ГУ НП в м. Києві звернувся співробітник банку з повідомленням про злочин та вказав, що невідомий чоловік в приміщенні відділення банку намагається отримати готівку по підробленим документам.

По прибуттю на місце, оперативниками було затримано чоловіка, який використовуючи підроблену довіреність від імені вкладника ліквідованого банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» зареєстрованого на тимчасово окупованій території, намагався отримати в касі банку гарантовану державою суму відшкодування в розмірі 180 тис. грн.

За результатами проведеного досудового розслідування встановлено ще принаймні три факти вчинення вказаною особою аналогічних злочинів.

Дії зловмисника кваліфіковано ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України.

Крім того, в ході проведення оперативно-розшукових заходів вдалося встановити інших осіб причетних до вчинення вказаної низки злочинів. Наразі матеріали відносно вказаних осіб виділенні в інше провадження.

Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...