Шахраї використовують схему «забутої банківської карти»

Вигадливі шахраї знайшли новий спосіб видурювання грошей з допомогою банківської карти у столиці.

Нова схема шахрайства схожа на обман із «забутим гаманцем». Жертва підходить до банкомата, де хтось, наче, забув банківську карту. Виймає її з банкомата, щоб вставити свою і в цей момент підходить шахрай, що виконує роль «забудька» та приводить своїх спільників, що грають «свідків» подій.

Шахрай розповідає, що він забув картку в банкоматі зі значною сумою на рахунку, а свідки підтверджують, що бачили, як жертва витягувала карту з банкомата та знімала гроші. Шахраї тиснуть на жертву, даючи зрозуміти, що з відбитками пальців на карті та свідками злочину, їй в поліції просто буде неможливо довести свою непричетність та пропонують врегулювати питання самостійно.

Юрист Державного центру правової допомоги Сергій Бреус дізнавшись про шахрайство, пояснює, що за законодавством України не заборонено тримати або витягувати з банкомата будь-яку картку.

«Якщо людину попросили взяти картку або гроші, після чого там з’явились її відбитки та людина не мала жодного злого умислу – то про відповідальність перед законом мова йти не може» – заспокоює Бреус. // «Столичний регіон»

You may also like...