Шкода майже на ₴2 млн. На схемі з вирубки лісів і привласнення деревини викрили чиновників на Львівщині

Прокуратура Львівської області 24 січня 2020 року повідомила про підозру колишньому голові Жидачівської РДА за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) і голові Ходорівської ОТГ за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах), яким інкримінують участь у схемі з вирубки лісів і привласнення деревини.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За версією слідства, голова Жидачівської РДА видав незаконний ордер на вирубку 288 дерев поблизу автомобільної дороги, що входить до Ходорівської ОТГ, внаслідок чого довкіллю спричинено шкоду на майже 2 млн грн. Водночас, голова Ходорівської ОТГ, як вважає слідство, скористався службовим становищем і розпорядився передати майже 450 кубів деревини не закладам соціальної сфери, а приватному підприємству за понад 530 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генерального прокурора

You may also like...