Скеровано до суду обвинувальний акт щодо директора КП за розтрату бюджетних коштів

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо директора комунального підприємства за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

У ході досудового розслідування встановлено, що Комунальним підприємством Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області та Товариством було укладено договір на виконання робіт з реконструкція котельні, що перебуває на балансі комунального підприємства за 2 мільйона гривень бюджетних коштів.

На изображении может находиться: один или несколько человек

У подальшому, директор Комунального підприємства використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, підписав акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, в яких містилися завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів. Після чого, у відповідності до умов укладеного договору Вишгородське управління Державної казначейської служби України, здійснило перерахування бюджетних коштів на банківський рахунок Товариства.

Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 150 тис грн, які директором відповідно розтрачено.

Крім того, прокуратурою вживаються заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності спільників посадовця у заволодінні бюджетними коштами.

Прокуратура Київської області

You may also like...