Скерувано до суду обвинувачення відносно підозрюваного у вбивстві, який 2 роки переховувався від правосуддя

Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно 44-річного уродженця міста Конотоп Сумської області, який після вчинення вбивства два роки переховувався від правоохоронних органів та перебував у міжнародному розшуку.

Вбивство сталося у 2017 році в місті Конотоп Сумської області.

Нет описания фото.

Як встановлено досудовим розслідуванням, підозрюваний у ході конфлікту з раніше знайомим йому 63-річним чоловіком наніс останньому численних тілесних ушкоджень, від яких чоловік помер на місці події.

З метою приховування злочину, підозрюваний вивіз тіло загиблого до лісопосадки та приховав поблизу селища Сахни Конотопського району Сумської області. Надалі зловмисник почав переховуватися від правоохоронних органів та виїхав за кордон. У лютого 2018 року Національне центральне бюро Інтерполу оголосило його у розшук.

За результатами проведення слідчих (розшукових) заходів підозрюваний був затриманий на території Федеральної Республіки Швейцарія та у січні 2020 року виданий на запит української сторони.

Наразі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві завершено слідство у вказаному кримінальному провадженні та процесуальним керівником обвинувальний акт відносно особи за ч. 1 ст. 115 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Підозрюваний перебуває під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...