Слідчого столичної поліції затримано на хабарі у 3 тисячі доларів

Слідчий одного з районних управлінь поліції Києва пішов на незаконну оборудку з підозрюваним у кримінальному провадженні: за ненакладення арешту на частину нерухомості чоловіка забажав отримати грошову «винагороду». На передачі другої частини хабара поліцейський був затриманий.

Працівниками Київського міського управління ДВБ НПУ було отримано інформацію щодо протиправних дій одного зі співробітників поліції столиці. За ненакладення арешту на частину нерухомого майна, яка належить місцевому мешканцю Києва, слідчий Святошинського управління поліції вимагав у нього неправомірну вигоду – 3 тисячі доларів США.

Нет описания фото.

За викритим фактом Генеральною прокуратурою України за матеріалами ГУ БКОЗ СБУ, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Кошти слідчий поліції одержав частинами: 1 тисячу доларів, а наступного дня – решту. Під час другого «траншу» поліцейського затримали оперативники СБУ та Київського міського управління ДВБ НПУ, спільно з працівниками ДБР, за процесуального керівництва ГПУ.

Наразі готується вручення підозри затриманому в порядку ст.208 КПК України та подання клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. За вимагання неправомірної вигоди службовою особою передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...