Службовця столичного КП та підрядника судитимуть за розкрадання ₴6,1 млн., виділених на ремонт дитячого садка

Київською місцевою прокуратурою № 1 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду комунального підприємства та екс-директора будівельного кооперативу, яких підозрюють у завданні збитків бюджету територіальної громади Києва у сумі 6,1 млн грн.

Встановлено, що у жовтні 2018 року комунальне підприємство уклало з товариством-підрядником договір щодо реконструкції дошкільного навчального закладу у Голосіївському районі столиці.

На изображении может находиться: один или несколько человек, обувь, стол и в помещении

На виконання зазначених робіт замовник перерахував на рахунок підрядника понад 8 мільйонів гривень, виділених з місцевого бюджету.

Однак, правоохоронцями встановлено, що вартість та обсяг реально виконаних робіт, за які були сплачені кошти, не відповідають даним, зазначеним у документах. Різниця складає понад 6,1 млн. гривень.

За результатами досудового розслідування екс-директору підрядної організації повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України, а інженеру технічного нагляду, який затверджував акти виконаних робіт – за ч. 2 ст. 367 КК України.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...