Службову особу військкомату на Херсонщині затримано на хабарі

За процесуального керівництва військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України службову особу Нововоронцовсько-Високопільського об’єднаного районного військового комісаріату затримано під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, головний спеціаліст військкомату вимагала 15 тис грн хабара за непризов громадянина на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, планується проведення обшуків за місцем роботи затриманої. Також вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу.

Викрито службовця прокурорами за оперативного супроводження СБУ в АР Крим. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...