Снайперу «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР» заочно повідомлено про підозру

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина України за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч.2 ст.110 (вчинення умисних дій, за попередньою змовою групою осіб, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) КК України.

Встановлено, що мешканець міста Лисичанська у серпні 2014 року вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР» та був призначений на посаду розвідника «1-го окремого козачого полку ім. М. Платова», що у подальшому увійшов до складу «Народної міліції «ЛНР».
З жовтня 2017 року і дотепер поплічник терористів у складі снайперського взводу 4-ї окремої мотострілецької бригади несе службу вздовж лінії розмежування в Слов’яносербському районі та бере участь в бойових чергуваннях на блокпостах воєнізованих підрозділів окупаційної адміністрації Російської Федерації.

Оскільки чоловік переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. На даний час бойовика оголошено в розшук.

Підозрюваному загрожує від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...