Співробітники ДФС заблокували ₴1147 млн. “схемного” ПДВ в рамках операції «Детінізація»

З метою організації проведення дієвих заходів із протидії тіньовій економіці та організованим формам злочинності, діяльність яких має негативний вплив на наповнення Державного бюджету України, а також створює реальну загрозу економічній безпеці держави, починаючи з 01.03.2021 розпочато операцію «Детінізація».

Робота підрозділів ДФС та її територіальних органів, акцентована зокрема на спрямування напрацьованих матеріалів стосовно «скруток» до комісій контролюючих органів для включення ризикових суб’єктів господарювання до переліку платників, з метою зупинення реєстрації їх податкових накладних.
Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст «обсяги встановленого пдв вi̇д "скруток">, млрд гривень 4,5 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 4,0 2,9 середньомсячний пдв за листопад- грудень 2020 року середньомсячний пдв за счень лютий 2021 року»)
Станом на 09.04 до відповідних комісій ДПС, направлено матеріали щодо 1 446 підприємств, які відповідають критеріям ризиковості платника ПДВ.
За результатами вжитих заходів спільно з ДПС в СЕА ПДВ, заблоковано 1147 млн. грн. ліміту підприємств, що входять до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника ПДВ, це на 591 млн гривень більше ніж на кінець березня 2021 року, або 40,3% від загальної суми ліміту в СЕА ПДВ на дату направлення.
“Діяльність фіктивних підприємств з незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, допомагають тіньовому бізнесу в легалізації товару, незаконно отримувати відшкодування ПДВ з бюджету, тіньовому обігу готівкових коштів, тощо.
Проаналізувавши діяльність територіальних органів ДФС та завдяки активній роботі податкової міліції на територіях обслуговування яких здійснюють свою діяльність найбільші схемні суб’єкти господарювання, ми зламали тренд постійного зростання схемного ПДВ і значно знизили його обсяги”, — зазначив Голова ДФС Вадим Мельник

You may also like...