Співробітники СБУ припинили діяльність конвертцентру, який діяв у Хмельницькій області протягом 2017-19 років

Оперативники спецслужби встановили, що група місцевих мешканців надавала підприємствам Київської та Хмельницької областей «послуги» з ухилення від сплати податків, шляхом штучного формування податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів комерсантів у готівку.

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники зареєстрували низку підприємств з ознаками фіктивності у Хмельницькому та Києві, реквізити яких використовувались для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій. На рахунки цих підконтрольних фірм замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари.

На данном изображении может находиться: в помещении

Надалі ці кошти організатори конвертцентру незаконно обготівковували, чим завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах. За попередніми даними, загальний обіг конвертаційного центру складав понад сорок мільйонів гривень.

Під час низки санкціонованих обшуків в учасників конвертаційного центру правоохоронці вилучили майже півмільйона гривень, печатки фіктивних підприємств, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи та чекові книжки, які доводять проведення протиправних оборудок.

Наразі триває досудове розслідування у межах кримінального провадження за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205 та ч. 3.ст 212 Кримінального кодексу України.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з ГУ ДФС та теруправлінням ДБР, розташованого у м. Хмельницький.

Служба безпеки України

You may also like...