Стало відоме прізвище затриманого за шантаж у Яворові громадського активіста

Громадським активістом, якого СБУ затримала за вимагання 30 тис. грн у бізнесмена на Львівщині, є голова ГО «Громадський контроль Яворівщини» та редактор сайту Yavir.net Юрій Кенцало.

Про це ZAXID.NET стало відомо з власних джерел.

Юрій Кенцало

Про затримання 36-річного Юрія Кенцала за вимагання грошей 4 червня повідомило управління СБУ у Львівській області. Однак правоохоронці не вказали прізвище затриманого.

За даними СБУ, голова однієї з регіональних ГО на Львівщині вимагав 30 тис. грн у підприємця. Активіст шантажував його, погрожуючи оприлюднити інформацію про неіснуючі корупційні зв’язки та нібито порушення бізнесменом процедури отримання дозволу на видобуток корисних копалин. Юрія Кенцала затримали після отримання усієї суми хабара, незабаром суд має обрати йому міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Юрій Кенцало доволі часто потрапляв у скандальні ситуації. Цьогоріч у січні він намагався перетнути кордон у Краковці на автомобілі з перебитими номерами. Раніше депутат Яворівської райради Григорій Бабій відсудив у Юрія Кенацала 5 тис. грн моральної компенсації через пост у Facebook, у якому Кенцало опублікував частину даних з його історії хвороби.

У січні 2015 році між групою місцевих депутатів та Кенцалом розгорівся конфлікт із погрозами фізичної розправи. Також Юрія Кенцала звинувачували в ухиленні від мобілізації до ЗСУ. Правоохороці навіть примусово приводили його до військомату.

You may also like...