Столична поліція затримала двох підозрюваних у розбійному нападі на залізничному вокзалі

Зловмисники у підземному переході під погрозою ножа відібрали у студента близько 4000 гривень, телефон та банківські картки. Столичні правоохоронці, які залучені до відпрацювання території навколо вокзалу, за прикметами затримали нападників та повернули викрадене майно потерпілому.

До поліції за допомогою звернувся студент столичного вишу, який розповів, що двоє невідомих у переході біля центрального вокзалу погрожували йому ножем, відібрали гроші та телефон. Молодик надав правоохоронцям опис нападників, яких за лічені хвилини затримали. В одного із них вилучили ніж, яким вони залякували студента.

Встановлено, що після розбійного нападу зловмисники встигли здати в ломбард телефон потерпілого і навіть зняли з його кредитки гроші. Втім скористатися ними вони не змогли: їх оперативно затримали правоохоронці.

Підозрюваними виявилися “гастролери” з іншого регіону – 1992 та 1989 років народження.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання для них міри запобіжного заходу.

Наразі у столиці триває профілактичне відпрацювання території центрального залізничного вокзалу, адже такі превентивні заходи сприяють запобіганню вчинення правопорушень та допомагають оперативно розкривати майнові та вуличні злочини.

До відпрацювання залучають співробітників відділу превентивної діяльності Солом’янського управління поліції, працівників столичного главку та військовослужбовців Національної гвардії України.

Перед початком несення служби правоохоронці проходять інструктаж щодо патрулювання залізничного вокзалу, території навколо нього, а також поблизу зі станцією метро “Вокзальна”, де великий пасажиропотік.

“Головною метою таких відпрацювань є перш за все превентивна робота задля покращення оперативної обстановки у місті та зменшення рівня злочинності. Наряди правоохоронців активно патрулюють на головному вокзалі Києва та проводять профілактичні бесіди, застерігаючи від протиправних дій. Крім того, кожен киянин чи гість столиці у разі необхідності може звернутися до поліцейських за фаховою правовою допомогою”, – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...