Столичні чиновники вимагали хабарі від людей з особливими потребами за пільгові автомобілі

У п’ятницю, 5 квітня 2019 року, прокуратурою міста Києва спільно з ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та слідчими столичної поліції за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА затримано на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди колишнього та діючого посадовців КМДА.

Установлено, що екс-завідувач сектору з питань забезпечення засобами реабілітації Департаменту соціальної політики КМДА та головний спеціаліст цього ж сектору налагодили злочинний механізм вимагання у громадян, що мають групу інвалідності, неправомірної вигоди за отримання останніми дозволів на забезпечення легковими автомобілями на пільгових умовах.

Зловмисників затримали «на гарячому» під час одержання останнього траншу неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США. Загальна ж сума одержаної неправомірної вигоди склала 1000 дол. США.

Наразі затриманим готується повідомлення про підозру. Також у взаємодії з управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА заплановано проведення ряду заходів, спрямованих на розслідування аналогічних правопорушень у сфері видачі дозволів на придбання автомобілів на пільгових умовах з боку керівництва зазначеного Департаменту.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...