Столичні оперативники затримали сумського шахрая, який ошукав пенсіонерку

Під приводом «звільнення» сина від покарання за скоєння дорожньої пригоди зловмисник видурив у жінки кілька тисяч гривень та доларів США. Триває досудове розслідування.

До чергової частини Дніпровського управління поліції звернулася жінка, яка повідомила, що стала жертвою шахрая. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін, 82-річній пенсіонерці зателефонував невідомий та повідомив, що її син «вчинив автопригоду, у якій постраждала жінка, а згодом вона померла у лікарні». Тож, аби «винуватцю» уникнути кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші поліцейським.

«Повіривши в історію, жінка передала незнайомцю, який прийшов до неї у зазначений час, усі грошові заощадження. Це – близько чотирьох тисяч доларів США та дев’ять тисяч гривень. У ході проведення оперативно-розшукових заходів ми затримали зловмисника у момент, коли він через термінал самообслуговування пересилав гроші. Під час поверхневого огляду у нього вилучили частину грошей, а також чеки з валютних операцій», – зазначив начальник управління.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився – 31-річний мешканець Сумщини, який на даний час перебуває у статусі підсудного за розбійний напад в Оболонському районі столиці.

«Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України, це – шахрайство. Судом вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Також ми перевіряємо причетність затриманого до аналогічних злочинів на території міста Києва», – додав Олександр Кузьмін.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...