Суд обрав нідерландському керівнику міжнародного наркоугруповання арешт, зменшивши заставу… майже у 9 разів!

Суд обрав громадянину Нідерландів, який є одним із керівників міжнародного злочинного наркоугруповання, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення 3 мільйонів гривень застави.

Vyacheslav Abroskin: В цьому році ми, Національна поліція України, вперше за новітню історію нашої країни із незаконного обороту вилучили понад 1.5 тонн героїну та кокаїну й документуємо дві міжнародні організовані злочинні організацій.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

Зокрема, одне з них – міжнародне злочинне угруповання, до складу якого входили громадяни Нідерландів, РФ, України з корумпованими зв’язками як в нашій країни, так і за її межами.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Але дуже тяжко зрозуміти наш демократичний Печерський суд, коли на початку обирається міра запобіжного заходу арешт або альтернатива 26 млн гривен саме для громадянина Нідерландів, одного із керівників міжнародного злочинного угруповання, а вже вчора, 16.07.2019, той же суд зменшує суму грошової застави до 3 млн гривен.

На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят и люди стоят

Зрозуміти це дуже тяжко, ця особа завезла до нашої країни кокаїну загальною вартості на чорному ринку на суму 1 млрд 560 млн гривень, а суддя зменшує суму застави до 3 млн гривен… Й де нам завтра цього іноземного громадянина шукати? Як пояснити працівникам поліції, які протягом тривалого часу розробляли та документували це міжнародне злочинне угруповання, щоб в них не опустилися руки й вони працювали далі? Що я, як керівник, маю їм сказати?

Дорогу здолає той, хто йде, тому ж, хто в оточенні «тераріуму однодумців», йти далі можливо, але значно важче.

Національна поліція України

You may also like...