Суд ухвалив вирок організаторці незаконного «референдуму» на території Новоайдарського району

Прокуратурою Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканки Новойдарського району, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення за попередньою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Прокурором надано достатньо ґрунтових доказів того, що 11 травня 2014 року вказана особа  надала добровільну згоду на участь у проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Картинки по запросу референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Перебуваючи на посаді члена «дільничної виборчої комісії», жінка перевіряла документи та видавала виборцям бюлетені. По завершенню голосування остання разом з іншими  членами комісії  здійснили підрахунок бюлетенів  та передали їх невстановленим особам  для перевезення до «штабу референдуму» в смт Новоайдар.

Оскільки під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Суд призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...