Суд умовно покарав тероборонівця за вбивство п’яниці, який намагався відібрати в нього автомат

Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав добровольця територіальної оборони винним в умисному вбивстві при перевищенні меж необхідної оборони.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 6 липня.

Суд восстановил непривитую учительницу на работе – она и не думает  вакцинироваться | Украинская правда

24 березня після 1 години ночі перебував у підвальному приміщенні будівлі Вишневої міської ради (місто Вишневе Київської області). Там у нього виник конфлікт із раніше незнайомим чоловіком, який був п’яний, нецензурно лаявся, підійшов і начебто схопився за його автомат, намагаючись ним заволодіти.

Тероборонівець з метою захисту власного життя і здоров’я, а також інших людей, які сиділи у підвалі, вистрелив один раз із автомата в груди потерпілому, від чого той помер.

Обвинувачений пояснив, що як доброволець тероборони тої ночі охороняв у підвалі міської ради затриманих осіб. Усього затриманих було троє: двоє в кайданках і третій без, яким у подальшому виявився потерпілий. Цей чоловік лаявся і намагався відібрати у нього автомат. Він зробив крок назад та попередив затриманого, що буде застосовувати зброю, якщо той не припинить. Незважаючи на попередження, чоловік став наближатися, тому тероборонівець вимушено зробив один постріл з автомата в груди незнайомця і той помер. У вчиненому він щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Оскільки учасники процесу не оспорювали обставини справи, то суд, заслухавши обвинуваченого, визнав недоцільним дослідження інших доказів.

Суд визнав доведеною вину за ст. 118 КК України, тобто в умисному вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Підсудний раніше не судимий, негативних характеристик за місцем проживання немає, одружений. Суд вважає, що його виправлення можливо без ізоляції від суспільства.

Чоловіка призначили 1 рік позбавлення волі умовно — зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк 1 рік.

You may also like...