Суд в Ужгороді знову взяв під варту ужгородського наркоторгівця Федаска, визначивши заставу у ₴334 тис.

Йдеться про черговий задокументований правоохоронцями факт збуту в Ужгороді наркотичних речовин неодноразово затримуваним Ярославом Федаском в складі злочинної групи.

20 січня слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Олеся Лемак розглянула клопотання правоохоронців про обрання запобіжного заходу ужгородському наркоторгівцю Ярославу Федаску, якому було оголошено підозру 13 січня за новим фактом збуту по ч.2 ст.307 КК України.

Суд в Ужгороді знову взяв під варту ужгородського наркоторгівця Федаска, визначивши заставу у 334 тис грн

Враховуючи особу підозрюваного, який очевидно на шлях виправлення не став, а фактично повторно вчинив тяжкий злочин проти здоров’я населення, правоохоронці просили суд застосувати до підозрюваного тримання під вартою із визначенням альтернативної застави виключно у великих розмірах.

Розгляд клопотання двічі переносився, і сьогодні суд ухвалив взяти Я.Федаско під варту із можливістю виходу під заставу розміром 334 тис грн

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у вересні 2019 року Ярослава Федаска затримали за аналогічний злочин разом із іншими 9-ма наркоторговцями в ході спецоперації в Ужгороді. Суддя-родич першої інстанції В.Малюк обрав для затриманого як запобіжний захід утримання під вартою із можливістю виходу під заставу розміром всього 144 тис грн. Однак, після значного суспільного резонансу 10 жовтня Закарпатський апеляційний суд частково задовільнив апеляційну заяву прокуратури Закарпатської області і збільшив заставу до 576 тис грн.

У подальшому Я.Федаско вніс майже 600 тис грн застави і перебував до сьогоднішнього дня на волі. Окрім того, з вересня 2018 року суд розглядає також і іншу справу щодо вчиненням ним аналогічного злочину, передбаченого ч.3 ст.307 КК України, яка передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

You may also like...