Суд застосував примусові заходи медичного характеру до чоловіка, який ледь не вбив рідного сина та підпалив будинок

Слідчі за процесуальним керівництвом Броварської окружної прокуратури Київської області повідомили про підозру 61-річному мешканцю села Шевченкове Броварського району за фактом умисного пошкодження чужого майна шляхом підпалу.

Нагадуємо, що 23 листопада пенсіонер під час суперечки сокирою вдарив рідного сина по голові. Лиходія затримали  відповідно до ст. 208 КПК України та повідомили йому про підозру за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України. Броварський суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби.

Однак, чоловік скоїв новий злочин. Він підпалив будинок колишньої дружини, в якому теж проживав. В оселі на той момент перебували 62-річна господиня та 4 неповнолітніх дітей. На щастя, ніхто не постраждав – жінка вчасно встигла усіх вивести з хати.

Рятувальники, що прибули за викликом, пожежу загасили, однак  вогонь знищив дах, стіни будинку та речі побутового вжитку.

За попереднім висновком експертів, пожежа сталася через підпал.
Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому оголошено підозру згідно ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

30 листопада Броварським міжрайонним судом Київської області чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку  строком 60 діб.

За попередніми даними чоловік мав певні психічні розлади. Наразі поліцейські встановлюють обставини цієї події та мотиви такого вчинку. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...