Судитимуть екс-посадовця, який надав у приватну власність землі Національного природного парку «Гомільшанські ліси»

Прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника управління Держкомзему у Зміївському районі Харківської області за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 367 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Ковальов, упродовж 2007-2011 років вказаний посадовець підписав позитивні висновки по проектам землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва та будівництва житлових будинків у власність громадянам. Надалі це стало підставою для передачі земель природно-заповідного фонду у приватну власність.

Отже, дії посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення, які перебувають у межах Національного природного парку «Гомільшанські ліси» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

Ухвалою суду на спірні ділянки накладено арешт.

Відповідними протиправними діями експосадовця державі завдано збитків на суму близько 200 тис. грн.

Наразі щодо фігуранта справи обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...