Судитимуть голову т. зв. «народної ради Луганської області», який у 2014 році ініціював проведення незаконного «референдуму» 

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1, ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2014 року так званий голова «народної ради» за попередньою змовою з групою осіб ініціював та провів з’їзд голів районних та міських рад Луганської області. На засіданні він від  імені «народної ради Луганської області» наділив Валерія Болотова повноваженнями «народного губернатора Луганської області» з підпорядкуванням обласних підрозділів
органів влади та силових органів.

Очільник самопроголошеної «народної ради» публічно звернувся до «народного губернатора» з проханням провести референдум щодо визначення статусу Луганської області. Внаслідок цих дій 11 травня 2014 року проведено так званий «референдум» щодо підтримки «Акта про державну самостійність ЛНР»  з метою відокремлення території Луганської області від України.

В подальшому, так званий очільник «народної ради», перебуваючи на центральній площі міста Луганська з метою легітимізації результатів «референдуму» здійснив публічні заклики, направленні на визнання самостійності «Луганської
народної республіки».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими третього управління Голового управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Довідково: санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури 

You may also like...