Судитимуть посадовця Служби автомобільних доріг Київщини, обвинуваченого у розтраті ₴700 тисяч бюджетних коштів

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо провідного інженера відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Київській області за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (розтраті майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366  КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що між Службою автомобільних доріг у Київській області та підприємством було укладено договір підрядних робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги за 4 мільйона гривень бюджетних коштів.

У подальшому провідний інженер відділу, достовірно знаючи, що обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, фактично проведених робіт підписав акти, які містили завідомо недостовірні відомості. Так, згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 700 тис грн, які обвинуваченим відповідно розтрачено.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...