Судитимуть правоохоронців із Харківщини, які вимагали хабар, а також викрали грошові кошти на підприємстві Сєвєродонецька

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох працівників Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НП України та слідчого слідчого управління ГУ ДФС у Харківській області, які під час проведення обшуку в одному з підприємств Сєвєродонецька, з метою отримання неправомірної вигоди спочатку вимагали з представника підприємства неправомірну вигоду, а не досягнувши бажаного, перевищуючи надану їм владу, відкрито викрали частину із виявлених під час обшуку грошей на суму 459 тис. грн та втекли з місця проведення обшуку.

У вказаному кримінальному провадженні винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 186, ч. 1 ст. 366 КК України.

Двом підозрюваним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, одному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. Санкція ч. 4 ст. 186 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років позбавлення волі. Санкція ч. 3 ст. 365 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...