Судитимуть власника турагенції, який привласнив понад ₴600 тисяч під приводом участі дітей у міжнародному конкурсі

Слідство відділу поліції N2 Вінницького районного управління поліції встановило, що впродовж 2019-2020 років чоловік ошукав  батьків вихованців музичної школи та її викладачів,  переконавши їх, що його туристична агенція організовує участь дітей у міжнародному музичному конкурсі в Болгарії. Під цим приводом зловмисник отримав від 48 потерпілих  на 649 тисяч гривень, якими розпорядився на власний розсуд.

За словами начальника відділу поліції N2 Вінницького РУП Андрія Бойцуна, власник турагенції розмістив в мережі Інтернет відповідне рекламне оголошення.  Чоловік переконав людей, що за встановлену плату він забезпечить трансфер до Республіки Болгарія, бронювання номерів в готельному комплексі та безпосередню участь дітей у конкурсі влітку 2020 року.

Введені в оману батьки дітей погодилися на зазначені  умови та здійснили оплату. Однак, обвинувачений не мав наміру виконувати обіцяне.
Досудове розслідування становило, що домовленостей з болгарським готелем з бронювання номерів власник агенції не здійснював, а музичний конкурс в Болгарії не проводився.

Слідчий передав до суду  обвинувальний акт стосовно засновника туристичного агентства м. Вінниці, якому інкримінується  вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно).

За вчинення таких злочинів обвинуваченому може загрожувати до трьох років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...