Судять мешканців Дніпра, які обманом заволоділи земельною ділянкою та нерухомим майном вартістю майже ₴900 тис.

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно трьох громадян, які, використовуючи підроблені документи, незаконно одержали право власності на нерухоме майно.

Встановлено, що у березні 2018 року вказані громадяни, вступивши у попередню змову, за допомогою підроблених документів незаконно переоформили на себе право власності на земельну ділянку площею близько 0,02 га у місті Дніпрі з недобудованою одноповерховою спорудою вартістю понад 200 тис грн, які належать територіальній громаді міста.

Шляхом обману двоє зі зловмисників також заволоділи квартирою у місті Дніпрі вартістю понад 650 тис грн, що належить громадянці, яка фактично там не проживає. Відносно них направлено до суду обвинувальний акт за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3,4 ст.190, ч.5 ст.27 ч.4 ст.358 КК України (заволодіння правом на чуже майно шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, пособництво у використанні завідомо підробленого документа).

Їх приятеля судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.4 ст.358 КК України.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...