Сумські правоохоронці затримали на Одещині двох чоловіків, підозрюваних у розбійному нападі

Нагадаємо: у квітні минулого року четверо  чоловіків заштовхали в автівку жителя Кролевця і вивезли зв‘язаного у ліс, де вимагали у нього гроші та цінності. Не домігшись бажаного, покинули його там же і втекли, намагаючись знищити всі речові докази свого злочину. Однак, незважаючи на всіх їх спроби уникнути викриття, поліцейські розшукали і затримали двох підозрюваних в Одесі.

Працівники Управління стратегічних розслідувань, спільно зі слідчими Слідчого управління ГУНП в Сумській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області, розкрили резонансний злочин минулого року.

Мова йде про подію, що сталась 25 квітня 2018 року. Тоді четверо осіб у м. Кролевець на «Audi Q7» темно-синього кольору під’їхали до будинку місцевого 42-річного чоловіка. Коли той вийшов, нападники, котрі були одягнуті в уніформу та мали при собі автоматичну зброю, представились правоохоронцями. Вони заштовхали чоловіка в авто, вивезли його в ліс та вимагали передати їм всі належні йому цінності. Зловмисники зателефонували дружині своєї жертви, щоб та передала кошти, однак жінка повідомила, що вже викликала поліцію та заявила про викрадення чоловіка.

Зрозумівши, що їх вже розшукують, нападники залишили потерпілого зв’язаним у лісі, а самі, перевдягнувшись та спаливши одяг, поїхали в невідомому напрямку. Весь цей час року правоохоронці вели копітку роботу по встановленню осіб та місцеперебування зловмисників, і в ході низки слідчих (розшукових) дій вирахували двох підозрюваних.

Сьогодні в м.Одеса працівники Слідчого управління ГУНП в області затримали цих двох громадян, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні цього розбійного нападу. Один з них – одесит, інший уродженець Глухова, однак останнім часом проживає в м. Одеса. Чоловікам 29 та 25 років.

«Наші співробітники провели 12 обшуків за місцем мешкання та в автомобілях підозрюваних, за результатами 3 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187 КК України, – коментує ситуацію заступник начальника ГУНП Вадим Дзюбинський. – Згідно ухвали Зарічного районного суду м. Суми двох підозрюваних буде доправлено в Суми, де буде вирішено питання про обрання їм запобіжних заходів».

Наразі узгоджене питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 146 (викрадення людини) та ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Досудове слідство триває, встановлюються місцезнаходження іще двох нападників.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...